Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč

Kategorie článků

A 01/2017

| Kategorie: Blog | Autor:

 

Aktualita 01/2017

 

 

Vážení zákazníci, společnost FAROfactory představila koncem roku 2016 své plány a priority pro rok 2017. Prvořadé bylo a je obnovení nabídky sortimentu české autodráhy FARO,  počátkem března bylo naskladněno skoro 30 položek, kat. čísel. Díly dráhy nyní postupně dodává nová lisovna poblíž Prahy, na malých duralových formách pracuje náš partner ze Slaného a s velkými ocelovými formami nám pomáhá špičková nástrojárna v Plzni. Tento outsourcing je nezbytným krokem k tomu, abychom mohli soustředit naše úsilí na vývoj a výrobu nových položek.

 

(Na horní fotografii je polovina (skoro dokončené) formy pro Superkart v m 1:18)

 

(3D konstrukce obrubníků následně využívá 3D tiskárna…)

 

Mezi příslušenství budou patřit m.j. obrubníky dráhy, v prvé řadě pro sestavy čtyřdráh (šest typů). V dalším kroku pak budou doplněny čtyři typy obloukových obrubníků pro dvoudráhy. Tuto informaci uvádíme ze dvou důvodů: prvé obrubníky pro čtyřdráhy jsou „vyráběny“  na 3D tiskárně  a jsou výhradně pro velké autodráhy na zakázku, za druhé - výrobě vstřikovacích forem musí předcházet průzkum trhu a zjištění, zda by taková investice měla vůbec opodstatnění. FAROfactory proto zrealizuje „dotazníkovou“ akci a ačkoliv bude její vypovídací hodnota jenom orientační, neanonymní respondenty zařadíme do slosování a nepatrně odměníme. V nabídce se také objeví „standardní“ FAROgreen desky pro stavbu menších autodráh pro kluby, kroužky, firmy i jednotlivce.

 

(FAROgreen je nový brand reprezentující rychlou a dostupnou stavbou autodráh na klíč)

 

Samozřejmě, nejvíce dotazů a hlavní zájem zákazníků souvisí s novými auty. Vedle již zmíněných (v aktualitě z prosince 2016) pokračuje i příprava zajímavých, až kusově, na zakázku, vyráběných modelů závodních aut. Tyto modely bude  možné „dát na trh“ právě v souvislosti se změnami, které FAROfactory na přelomu let 2016/17 realizovala: 2D tisk plnobarevných samolepek a 3D konstrukce a rapid prototyping s využitím 3D tiskárny (po grafické dílně FAfa nyní dokončila také dílnu „vývoj“ , kde lze tisknout PLA, ABS, PA a nylon na dvoubarevné experimentální 3D tiskárně).

 

(Prototypová a vývojová dílna byla doplněna o 3D tisk a odlévací pracoviště)

 

(Pickupy budou poprvé představeny v dubnu; na výstavě „Česká autodráha“ v Praze)

 

Zpět k větším sériím…nové pickupy na bázi Favoritu už mají definitivní tvary, jízdní zkoušky prokázaly výrazné zlepšení jízdních vlastností i odolnosti převodů. Dokončuje se výroba forem a příprava grafiky polepů. FAROfactory do budoucna opouští jednoduchá schémata polepu, vše je nyní přesně podle předloh,  podle archivní dokumentace a tak se dočkají nové grafiky i nesmrtelné favority. O dalším vývoji a především o pokračujícím  doplňování sortimentu vás nyní budeme pravidelně informovat (Aktualita A01/2017, za týden A02/2017,atd., atd.).

 

(Pickupy budou poprvé představeny v dubnu; na výstavě „Česká autodráha“ v Praze)

 

 

Roman Kysela, jednatel
Mirek Sanytrák, marketingový manažer

 

 

Realistické jízdní
vlastnosti modelů
Tradice a kompatibilita
s českou autodráhou
Velká modularita
a cenová dostupnost
Kvalita, spolehlivost
a bezproblémový servis